Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί



Σε ανησυχητικό φαινόμενο έχει εξελιχθεί η κατάσταση στη Φθιώτιδα. Το τελευταίο μήνα πυρκαγιές έχουμε σε όλο το νομό. Σχεδόν κάθε μέρα. Την εβδομάδα που πέρασε εκδηλώθηκε φωτιά και κοντά στο χωριό μας προς Ανατολή.

Δείτε το σχετικό άρθρο στο lamiareport


Το δάσος πηγή ζωής για τον άνθρωπο Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διατήρησή του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.
Οι πυρκαγιές των δασών είναι ένα πανάρχαιο φαινόμενο. Εμφανίζεται, όμως, με καταστροφική συχνότητα και ένταση τα τελευταία 30 χρόνια. Στη χώρα μας, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε συνδυασμό με το έντονο ανάγλυφό της, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους.
Αν λάβουμε υπόψη μάλιστα, ότι οι περιβαλλοντικές συνθήκες προβλέπονται για τις επόμενες δεκαετίες ακόμα δυσμενέστερες (αύξηση θερμοκρασίας, ξηρασίας και βλάστησης), τότε το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας, αναμένεται να γίνει εντονότερο.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ 199
  • Αν παρατηρήσετε ύποπτους καπνούς ή φλόγες, καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199.
  • Θα πρέπει να δώσετε συγκεκριμένες πληροφορίες για το ακριβές σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έτσι ώστε οι πυροσβέστες να την εντοπίσουν έγκαιρα.
  • Να αναφέρετε, επίσης, τρόπους πρόσβασης των πυροσβεστικών
    οχημάτων και κάθε άλλη πληροφορία που θα σας ζητηθεί.
  • Προσπαθήστε παράλληλα, να σβήσετε τη φωτιά χρησιμοποιώντας νερό, χώμα, άμμο, ένα κομμάτι κλαδί ή φορητούς πυροσβεστήρες.
Η Προστασία του δάσους είναι υπόθεση όλων μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου