Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ταξίδι στα Μάρμαρα Φθιώτιδος(Βίντεο)


Ένα ταξίδι στα Μάρμαρα Φθιώτιδας μέσω βίντεο. Τα marmara-fthiotidos.blogspot.com βρέθηκαν στο χωριό μας και κατέγραψαν μία βόλτα σε λίγες μόνο από τις ομορφιές του.
Το βίντεο αποτελείται απο 3 μέρη:

Στο πρώτο μέρος ξεκινάμε από τον Κάτω Μαχαλά. Είσοδος χωριού, Άμπλας, Μνημείο Πεσόντων, Ιερός Ναός Παναγίας, Πηγή Γκούσια, Άγιος Νικόλαος, Εκκλησία Παμμεγίστων Ταξιαρχών και μνημεία. Πηγαίνουμε στο Πέρα Μαχαλά στο Ρακαριό και ανεβαίνουμε πιο ψηλά στην Αγία Παρασκευή όπου βιντεοσκοπούμε το χωριό απέναντι. Φτάνουμε μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.



Στο δεύτερο μέρος κάνουμε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μαρμάρων. Ξεναγούμαστε στο χώρο του μουσείου. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στη πλατεία του χωριού. Ο φακός καταγράφει την πλατεία και την πέτρινη βρύση. Αμέσως μετά βρισκόμαστε στη Τσερπανόραχη και στον Άγιο Χαράλαμπο. Από εκεί βιντεοσκοπούμε το χωριό μας. Η συνέχεια μας βρίσκει στο Κεφαλόβρυσο.





Στο τρίτο μέρος ανεβαίνουμε στο Στεφάνι. Εκεί βιντεοσκοπούμε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται υπό κατασκευή καθώς και το χώρο με τις βρύσες, τα παγκάκια και το κιόσκι. Από εκεί απολαμβάνουμε τη θέα προς το Βελούχι, τη Γουλινά, τα γειτονικά χωριά καθώς και το χωριό μας.




Παρατήρηση: Η λήψη είναι ερασιτεχνική.
Τα video βρίσκονται αριστερά της σελίδας και εμφανίζονται πάντα.
Μια μικρή συμβουλή. Πρίν πατήσετε στο βίντεο, για καλύτερο αποτέλεσμα, κλείστε τη μουσική που παίζει στη σελίδα πατώντας το stop που βρίσκεται πάνω ακριβώς απο το ΜΕΡΟΣ 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου