Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Έρευνα στο διαδίκτυο-Μάρμαρα

Λαογραφικό Αρχείο και Μουσειακή Συλλογή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αρχείο πρωτογενούς λαογραφικής ύλης- Συλλογή χειρογράφων

Συλλογή λαογραφικού υλικού εκ Μαρμάρων, του νομού Φθιώτιδος.

Η ερευνά μας στο διαδίκτυο, μας οδήγησε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Πέργαμος.
Εκεί υπάρχει μία εργασία του Νικόλαου Γουβάλα (έτος κατάθεσης εργασίας 1971 και περίοδο συλλογής υλικού 1970 με πηγές: επιτόπια έρευνα).

Περιγράφει τα έθιμα εις το χωριόν Μάρμαρα Φθιώτιδος.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη σχετική σελίδα.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το site και για την διάθεσή σας να κρατήσετε ζωντανή την παράδοση και την ομορφιά τού χωριού μας. Με συγκίνησε το γεγονός ότι στα χειρόγραφα του κου Γουβάλα αναφέρεται το όνομα "Αλαμπάνος", και τόσες άλλες βέβαια περιγραφές. Αυτά είναι ντοκουμέντα που δεν πρέπει να χαθούν! Λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων έχω πού καιρό να ανέβω στο χωριό όμως το site αυτό με ανέβασε πολύ ψυχολογικά. Τα Μἀρμαρα είναι το χωριό που γεννήθηκα και έζησα μέχρι τα 13 μου χρόνια. Οι εικόνες της ζωής στο χωριό θα με σημαδεύουν πάντα και θα μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό μου.
    Συνεχίστε την προσπάθεια...
    Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Πραγματικά το μήνυμα σας, μας δίνει θάρρος για να συνεχίσουμε και ελπίζουμε να το πετύχουμε. Αυτή η σελίδα είναι από εσάς για εσάς. Για να φτάσει η εικόνα του χωριού μας σε όλο το κόσμο, για να φέρει κοντά έστω και διαδικτυακά (όσο αυτό είναι εφικτό)τους Μαρμαριώτες και τους φίλους των Μαρμάρων. Εμείς απλώς καλούμε όλους εσάς να γίνεται μέλη της προσπάθεια μας, με το δικό σας υλικό όπως φωτογραφίες, video, άρθρα και νέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή