Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Με αφορμή τον  εορτασμό του Προφήτη Ηλία στο ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙτην Κυριακή στις 20 Ιουλίου, δημότες και όχι μόνο των Μαρμάρων Σπερχειάδας Φθιώτιδας, διοργάνωσαν μια μοναδική παραδοσιακή εκδήλωση που προσέλκυσε πολύ κόσμο.

Αφού πρώτα έγινε η καθιερωμένη  λειτουργία και δοξολογία στο εξωκλήσσι του Προφήτη Ηλία, ύστερα, τους επισκέπτες τους περίμεναν παραδοσιακά καζάνια όπου μαγειρεύονταν κρέας με μανέστρα στον παρακείμενο χώρο που ήταν ειδικά διαμορφωμένος για την εκδήλωση με σκίαστρα μέχρι και  κάδους απορριμάτων κλπ.
Η εκδήλωση που  όπως τόνισε και ο Πρόεδρος των Μαρμάρων, γίνεται για δεύτερη φορά και ευελπιστεί να γίνει θεσμός αφού τιμά την παράδοση, εορτάζει τον μεγάλο προφήτη Ηλία της θρησκείας μας αλλά ταυτόχρονα  και συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν τα Μάρμαρα.
Μετά ακολούθησε παραδοσιακός χορός και τραγούδι  από ζωντανή ορχήστρα τους ΤΖΙΤΖΙΚΕΣ με τον κόσμο να συμμετέχει  για πολλές ώρες.
Να σημειωθεί ότι τα κρέατα που μαγειρευτήκαν ήταν δωρεά από πολλούς ανθρώπους, προκειμένου να είναι αρκετά για όλους! Ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η συμμετοχή και παρουσία των νέων, ενώ πολύ ήταν εκείνοι που επέλεξαν να διαμείνουν όλο το σαββατοκύριακο στο χωριό.
Ο Φωνογράφος, πάντα υποστηρικτής τέτοιων ωραίων τοπικών παραδόσεων, ήταν εκεί και  κατέγραψε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες! Δείτε το πλούσιο ρεπορτάζ!
Βίντεο ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ:



Πηγή:  www.fonografos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου