Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Πρόσβαση ειδικής διαδρομής ΕΔ 2-5 ΔΑΦΝΗ

 


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΔ 2-5 ΔΑΦΝΗ
Μήκος: 21.67 χλμ.
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 06:05
Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: ΕΔ 2 09:09
ΕΔ 5 15:40


ΟΧΙ ΚΟΡΔΕΛΑ, ΟΧΙ ΘΕΑΤΕΣ
Βάσει των νέων κανονισμών ασφαλείας της FIA, οι περιοχές ΧΩΡΙΣ κορδέλα ή προστατευτικό πλέγμα θεωρούνται ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ. Παρακολουθήστε τον αγώνα μόνο από τις προβλεπόμενες θέσεις θεατών οι οποίες επισημαίνονται διακριτά ή από υπερυψωμένα σημεία.

INFO: Βρείτε το σημείο από όπου θα παρακολουθήσετε 30 λεπτά πριν από την έναρξη της ειδικής διαδρομής. Στη συνέχεια θα απαγορεύεται οποιαδήποτε κίνηση στο δρόμο συμπεριλαμβανομένης της αφετηρίας και του τερματισμού.

Οι προσβάσεις έχουν τρεις χαρακτηρισμούς ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της επιφάνειας των δρόμων τους. Το γράμμα που τις χαρακτηρίζει βρίσκεται με έντονη γραφή δίπλα στον αριθμό τους. Οι χαρακτηρισμοί είναι:
S= Soft= Ι.Χ. αυτοκίνητο
Μ= Medium= SUV
H= Hard= 4x4 ή Enduro

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ξεκινάει με ένα σχετικά κατηφορικό κομμάτι μήκους 5.17 χλμ. σε γαρμπίλι, μέχρι το ομώνυμο χωριό, το οποίο και διασχίζει. Μετά ακολουθεί ένα πολύ τεχνικό και στενό κομμάτι (που περιλαμβάνει και ένα ύπουλο άλμα) μέχρι το ύψος του χωριού Ανατολή. Από εκεί ακολουθούν τα τελευταία ιδιαίτερα θεαματικά και ευχάριστα οδηγικά 8,80 κατηφορικά χλμ. μέχρι τον τερματισμό, κοντά στο χωριό Μάρμαρα.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ
1 (S)
Ερχόμενοι από Παύλιανη ή από Καλοσκοπή φτάνετε στο Καταφύγιο «ΟΙΤΗ». Σε 200 μ. στρίβετε δεξιά προς «Καστριώτισσα-Μαυρολιθάρι-Πυρά». Μέσω Πυρών φτάνετε στο Μαυρολιθάρι. Στην έξοδο του χωριού, όπου ανηφορικός δρόμος δεξιά, μηδενίζετε και συνεχίζετε στον κεντρικό δρόμο. Σε 1,90 χλμ. φτάνετε στην πινακίδα εισόδου στο χωριό «Καστριώτισσα». Συνεχίζοντας, σε 5,38 χλμ. ακολουθείτε τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. παρκάροντας μόνο μετά το χωματόδρομο που δεξιά οδηγεί στην αφετηρία της ειδικής. Περπατώντας πίσω (ΜΕΧΡΙ 30’ ΠΡΙΝ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ 1ου ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ) μπορείτε να μπείτε στον χωματόδρομο στα αριστερά σας. Σε 390 μ. φτάνετε στην εκκίνηση της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ
SS 2-5 DAFNI ACCESS 1

2 (H)
Πριν την είσοδο του χωριού «Μάρμαρα», στην πινακίδα «Προς Πέρα Συνοικία», ακολουθείτε το δρόμο όλο δεξιά. Αφού περάσετε την πρώτη διασταύρωση, σε 240 μ. αφήνετε ένα δρόμο δεξιά και σε άλλα 300 μ. στρίβετε δεξιά. Συνεχίζοντας σε πολύ στενό δρόμο, μετά από 1,20 χλμ. φτάνετε στο 21.25 χλμ. της ειδικής διαδρομής (παρκάρετε στο δρόμο από τον οποίο φτάσατε). 


Προσοχή: Καθώς δεν υπάρχει χώρος για μανούβρα, θα πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η ειδική διαδρομή και να περάσει το ουραγό αυτοκίνητο για να φύγετε, με κατεύθυνση το χωριό Μάρμαρα.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ
SS 2-5 DAFNI ACCESS 2 (21.25km)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου